BESTE VERZAMELAAR,

Het is voor mij een genoegen u vandaag persoonlijk bij Sir Rowland Hill te mogen begroeten.

Met Sir Rowland Hill heeft u een partner aan uw zijde, die u bij de opbouw van uw verzameling met veel plezier en jarenlange ervaring ondersteunt.

Onze naamgever werd op 3 december 1795 in Kidderminster/Engeland geboren. In 1837 schreef hij het artikel "Post office reform, its importance and practicability", waarin hij de reorganisatie van het Engelse postwezen vorderde, waaronder ook een standaard porto voor brieven - 1 penny voor een brief tot een gewicht van 0,5 ounce = 14 g. Op 6 mei 1840 verscheen met de vergunning van het Britse parlement de eerste postzegel ter wereld, de legendarische One Penny Black. De wereldwijd meest bekende uitgifte, de blauwe Mauritius, werd in 1847 uitgegeven.

Op 27 augustus 1879 overleed Sir Rowland Hill in Hempstead bij Londen. Sir Rowland Hill geldt heden als uitvinder van de postzegel.


De onderneming is in Engeland opgericht en sinds 1978 in Duitsland en Oostenrijk gevestigd. Ons bedrijf heeft de uitvinder van de postzegel, Sir Rowland Hill, als leidraad gebruikt. De oprichting van andere filialen, zoals in Zwitserland in 1983, in Nederland in 1988 en in Belgiƫ bevestigt de succesvolle filosofie van het bedrijf.

De producten, die naar verzamelaars in veel landen van Europa worden verstuurd, zijn oude munten, gedenkpenningen, postzegels en enveloppen, telefoonkaarten, bankbiljetten, pins, historische waardepapieren en een omvangrijk pakket van accessoires.

Met vriendelijke groet,
Sir Rowland Hill (SRH)


Niklaus Becker
Bedrijfsleider